Nötbog smör recept

Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Servera gärna med pressad potatis och det jag kallar provencalska morötter, det vill säga morötter som kokats med vitlök, slungade i smör och finhackad bladpersilja
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Bryn köttet snabbt runt om i smör och rapsolja. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). ca 2 msk smör. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. ca 2 msk smör
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

Smör till stekning. Skär köttet i mindre bitar, bryn det i smör. Smör till stekning. 2 kg högrev (eller nötbog eller liknande). 2 kg högrev (eller nötbog eller liknande)
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Värm en stekpanna häll i lite olivolja och lite smör. Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
Biff stroganoff

Biff stroganoff

4 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 700 g nötbog 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 tsk paprikapulver 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 l vatten 1 köttbuljongtärning 2 dl crème fraiche Till servering ev potatispuré ev saltgurka Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,25 kg nötbog , el. gullök eller pärllök 2 msk vegetabilisk olja 250 gram svamp 150 gram tärnat bacon 2 msk smör 500 ml rödvin 2 msk vinbärsgelé , eller socker 2 msk mjöl 500 ml köttbuljong , (nöt) el
Julig köttgryta med glöggsmak

Julig köttgryta med glöggsmak

smör att steka i. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn. smör att steka i. 700g nötbog. Följ mej via Bloglovin 700g nötbog
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Smält smör tillsammans med olivolja i en stekpanna. Smält ytterligare smör tillsammans med olivolja i stekpannan
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Smör. Klipp baconet i bitar och fräs några minuter i stekpannan, vispa ur med lite vatten och häll över i grytan
Kalops

Kalops

Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. 600 g Scan nötbog, högrev,. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm
Mustig boggryta

Mustig boggryta

Häll olja i stekpannan och lägg i en klick smör, värm på medelhög värme. 700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i. Smaklig spis 700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i
Köttgryta med salami

Köttgryta med salami

Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Putsa köttet fritt från senor och fett, salta, peppra och strö på socker, bryn runt om i olja och smör i en stekpanna
Mustig gulaschgryta.

Mustig gulaschgryta.

Stek köttet i smör med gul lök och vitlök. 600 gram nötbog. 600 gram nötbog. Kallt och mörkt ute vad passar då bättre än en mustig gulaschgryta