Nötbog röd recept

Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt. rödlök. tortillabröd. pitabröd
Pulled beef

Pulled beef

fransyska, högrev, nötbog. Jag serverade det tillsammans med hemmagjort tunnbröd, avocado, tomater, röd lök, oliver, färsk spenatblad och gurka
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Skala och skär rödlöken grovt och ha ner i grytan under kokning. Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. 3 st rödlökar / 2 röda paprikor / 1 burk stora vita bönor / 1 burk svarta bönor. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. 3 st rödlökar. 2 röda paprikor
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

rödvinsvinäger. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. 1 kg nötbog. / 3 röda chilifrukter. / 4 dl rödvin. / 1 msk rödvinsvinäger
Isabels nötgryta

Isabels nötgryta

ca 1 kg nötbog. 1 röd paprika. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Gulasch i tryckkokare

Gulasch i tryckkokare

900g nötbog. 1 röd paprika. 2 stora gula lökar. 4 vitlöksklyftor. 4 morötter. 7 potatisar. 1 orange paprika. 2 tomater
Sommarsolståndet

Sommarsolståndet

Till middag gjorde jag en grytstek i lergrytan, av en bit nötbog och en massa rotsaker. Jag brynte den runt om i stekpannan så den skulle få lite färg innan jag lade den på grönsakerna och slog på buljong och rödvin
Köttgryta med salami

Köttgryta med salami

Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port. 2 små rödlökar. / Anki och Håkan Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött. 2 små rödlökar
Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

Lånkok: Köttgryta med svamp och rött vin

400 g nötbog. 400 g nötbog. En mustig gryta med mycket smak som avrundas med grädde. Här har köttet fått sjuda länge tillsammans med kryddor, rött vin, svamp och lök
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

En tomatbaserad köttgryta med rödvin och rotfrukter där du gärna kan välja en billigare styckdel av kon, det blir bara godare
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Jag tänkte göra kalops men följde ett infall och slängde i en skvätt rödvin. När köttet fått fin färg, tillsätts kalvfond, rödvin, lagerblad och kryddpepparkorn
TJÄLKNUL ELLER TJÄLKNÖL? BESTÄM SJÄLV!

TJÄLKNUL ELLER TJÄLKNÖL? BESTÄM SJÄLV!

nötbog som vi tog. God sen måndagskväll på er. Här har man jobbat och stått i idag för att imorgon ha förmånen att få vara ledig med småttingarna imorgon