Nötbog med svamp recept

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,25 kg nötbog , el. gullök eller pärllök 2 msk vegetabilisk olja 250 gram svamp 150 gram tärnat bacon 2 msk smör 500 ml rödvin 2 msk vinbärsgelé , eller socker 2 msk mjöl 500 ml köttbuljong , (nöt) el
Isabels nötgryta

Isabels nötgryta

Servera med fullkornsris. Tillsätt svampen och redning, låt sjuda i ungefär 5 minuter. ca 1 kg nötbog. 200 g kantareller eller annan svamp
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Vi använde nötbog eftersom det fanns hemma men man kan använda annat nötkött också om man vill, t. Smaka av med salt och peppar
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Har idag för första gången i mitt liv provat och göra biff stroganoff på nötbog. Strimla köttet och stek i omgångar med salt och peppar
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Jag använde nötbog från Gotland. ) Först tänkte jag dela med mig av ett recept på köttgrytan boeuf bourguignon

Lyxig köttgryta

ex nötbog. i med slantar av morötter, palsternacka och svamp. Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök