Nötbog lök recept

Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Improviserad chili på nötbog

Improviserad chili på nötbog

)Tillsätt den finhackade löken, och låt den fräsa tillsammans med kryddorna på låg värme. När jag nu kände en plötsligt lust till förändring, föll valet helt naturligt på nötbog
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 6 – 8 steklökar. 3 vitlöksklyftor. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar. 3 vitlöksklyftor
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skala och skär löken i tunna klyftor. Tillsätt lök, morötter, palsternacka och lagerblad. Blanda ner purjolöken
Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne med hembakat Tortillabröd

800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. 2 st strimlade gula lökar. 8 st finhackade vitlöksklyftor. Bryn lök och vitlök i en stekpanna och slå över i grytan med köttet, låt puttra i 30 min. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar. 8 st finhackade vitlöksklyftor
Portergryta

Portergryta

Hacka löken och skär morötterna i skivor. Lägg i löken, morötterna, timjanen och enbären och bryn lite till
Pulled beef

Pulled beef

fransyska, högrev, nötbog. Jag serverade det tillsammans med hemmagjort tunnbröd, avocado, tomater, röd lök, oliver, färsk spenatblad och gurka
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Skala och halvera lök. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Skala och hacka lök, vitlök och selleri, mortla Ancho chilin. Fortsätta med att fräsa lök, vitlök och selleri gyllengult i stekpannan
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och till sist din nötbog som du har saltat ordentligt först
Biff stroganoff

Biff stroganoff

4 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 700 g nötbog 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 tsk paprikapulver 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 l vatten 1 köttbuljongtärning 2 dl crème fraiche Till servering ev potatispuré ev saltgurka Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare

Pulled beef

Jag använde mig av nötbog, men högrev eller fransyska går minst lika bra. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet
Dillkött (mjölkfri)

Dillkött (mjölkfri)

Dela morötter och lök i mindre bitar. 600 g nötbog. 1 rödlök. 600 g nötbog. 4 morötter 1 rödlök salt. Dillkött är en av dessa rätter som vi åt rätt ofta när jag var barn men som sedan har fallit i glömska
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

morötter, purjolök, selleri, persiljerot. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,25 kg nötbog , el. 0 gram lök , t. gullök eller pärllök 2 msk vegetabilisk olja 250 gram svamp 150 gram tärnat bacon 2 msk smör 500 ml rödvin 2 msk vinbärsgelé , eller socker 2 msk mjöl 500 ml köttbuljong , (nöt) el