Nötbog kött recept

Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Upplägget var ända från första början att resultatet skulle bli en klassisk kött-sås-potatis-middag. Själva nötbogen är i sig en oerhört tacksam styckningsdetalj
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Improviserad chili på nötbog

Improviserad chili på nötbog

köttet har grova fibrer, och redan när jag stod och tärnade det kändes det som riktigt grytkött - sådär härligt trådigt och smältande mört som kött blir när det få koka långsamt, och länge
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt. Jag åkte så klart till Gårdsbutik Thuresson för att inhandla köttet
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg. 700 g nötbog
Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Portergryta

Portergryta

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar. Låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört
Pulled beef

Pulled beef

fransyska, högrev, nötbog. Pulled beef görs på nötkött och det blir mört och gott. Gnid in blandningen i köttet och lägg köttet i grytan
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan
”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

Skär köttet i mindre bitar, bryn det i smör. Känn så köttet är nästan klart (mört och fint) Sista steget blir att tillsätta morötterna i grova bitar, herbamare och cream fraiche
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Dubbelmarinerad nötstek

Dubbelmarinerad nötstek

Lägg köttet i en ugnssäker form. Ta upp köttet och skär det i tunna skivor, gärna på skärmaskin. Ringla över köttet före serveringen
Pulled beef burger

Pulled beef burger

Vi valde nötbog den här gången, ordentligt kryddad. Pulled, pork, pulled lamb, pulled chicken eller pulled beef, oavsett vilket kött man väljer att långlaga är det både enkelt och väldigt gott
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Peppra och salta på köttet i grytan och vänd runt, tillsätt alla torra kryddor och vänd runt
Pulled Biff

Pulled Biff

Frysen är full med goá bitar av ekologiskt nöttkött, djur som betar ute året om och mår bra. då fattar ni kanske hur fint köttet är