Upplägget var ända från första början att resultatet skulle bli en klassisk kött-sås-potatis-middag. Själva nötbogen är i sig en oerhört tacksam styckningsdetalj
köttet har grova fibrer, och redan när jag stod och tärnade det kändes det som riktigt grytkött - sådär härligt trådigt och smältande mört som kött blir när det få koka långsamt, och länge
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär köttet i mindre bitar, bryn det i smör. Känn så köttet är nästan klart (mört och fint) Sista steget blir att tillsätta morötterna i grova bitar, herbamare och cream fraiche
Vi valde nötbog den här gången, ordentligt kryddad. Pulled, pork, pulled lamb, pulled chicken eller pulled beef, oavsett vilket kött man väljer att långlaga är det både enkelt och väldigt gott
Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Peppra och salta på köttet i grytan och vänd runt, tillsätt alla torra kryddor och vänd runt