Nötbog grytbitar recept

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Mörare grytbitar kan koka mört på en timme
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Mörare grytbitar kan koka mört på en timme
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Skär rent bogen och skär i grytbitar. Fräs grytbitarna till de får fin färg på ytan. 1 kg nötbog / 5 gula lökar / 150 g rotselleri / 6 vitlöksklyftor / 3 röda chilifrukter / 0,5 tub tomatpuré / 1 burk konserverade tomater / 0,5 liter vatten / 4 dl rödvin / 1 dl chilisås (Heinz) / 1 msk worcheistersauce / 1 msk rödvinsvinäger / 1 msk japansk soja / 2 köttbuljongtärningar / 2 kalvbuljongtärningar / 3 msk kalvfond / 3 msk kummin / svartpeppar / örtsalt / 4 msk paprikapulver / 4 msk smoked paprika / 2 msk mejram / 1 msk ancho chili / 3 msk cajun seasoning / smör och olivolja att fräsa i. 1 kg nötbog
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

nötbog. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka, 700 g grytbitar t ex högrev. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Kalops

Kalops

fransyska eller grytbitar. 600 g Scan nötbog, högrev,. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev) . ca 1 kg nötkött såsom grytbitar
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Jag använde nötbog från Gotland. Skär köttet i lagom stora grytbitar, stek i smör så att de får fin yta, salt och peppra och lägg över i en stor gryta

NÄRPRODUCERAT PÅ MIDDAGSBORDET

1 kg nötbog. 1 kg grytbitar. KRAM 1 kg nötbog. 1 kg grytbitar. Ett skepp kommer lastat med massa kött som väntar på att landa i frysen

Enkel köttgryta

Skär köttet i små grytbitar. 500 g nötbog eller grytbitar. Blanda med sojan. Koka upp buljongen. Lägg i köttet

Köttgryta med rödvin och apelsin

Skär köttet i små grytbitar. 500 g benfri nötbog eller högrev. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten