800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. 1 burk stora vita bönor. 2 burkar blandade bönor. Avsluta med att hälla på bönorna och låta sjuda på låg värme i 20 minuter till. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar. 1 burk stora vita bönor. 2 burkar blandade bönor
bog (eller så använder ni nötbog eller högrev). Vi hade majs, tärnad paprika, tärnad gurka, blandade bönor, hemgjord tomatsalsa, hemgjord guacamole, gräddfil, riven cheddarost och det skulle även varit hackad lök med som jag glömde
Lägg ner dem i grytan tillsammans med kött och bönor. 700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i. 3 paprikor / 1 aubergine / 6 dl kokta bönor. Smaklig spis 700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i. 6 dl kokta bönor
Om klart, tillsätt de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
Tillsätt bönor, salt och svartpeppar. 3 dl kokta bönor , (blandade). 600 gram bog , (nötbog). 1. Skär köttet i ganska små bitar eller strimlor och paprikan i bitar, finhacka lök och vitlök
Tillsätt broccolin och bönorna och låt koka några minuter tills broccolin mjuknat något. Köttgryta med fänkål och fetaost4 portioner500 g fransyska eller nötbog2 vitlöksklyftor3 msk balsamvinäger3 msk olja1 msk soja1 stor gul lök1 fänkål1 röd paprika2,5 dl köttbuljong1 broccolistånd1 burk stora vita bönor1 förp fetaost1 knippe basilikaPutsa köttet och strimla det. 500 g fransyska eller nötbog. 1 burk stora vita bönor