Plötsligt finns nässlorna där. Men nässlor börjar bli innemat. Hacka nässlorna. Nässlorna på bilden ska jag förvälla någon minut i liten mängd vatten, hacka och frysa in med vattnet
Nässlorna växer så det syns och på bloggen är det många som knappar in på nässlor. Jag försökte variera nässlorna och använda dem som spenat, bl a med fisk men ingenting blev bättre än en enkel nässelsoppa
Förväll kirskålen/nässlorna. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. Pesto4 dl olivolja eller rapsolja1-2 dl solrosfrön2 dl permesan, eller liknande smakrik ost
Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Skölj nässlorna väl, skär bort grova stjälkar, använd handskar, de bränns som tusan
Den tid som är just nu bjuder på gratis nyttigheter i naturen såsom nässlor. Eftersom nässlor är rika på C-vitamin men även innehåller järn, kalcium, fosfor, svavel, kisel, mangan och dessutom är inflammationshämmande, avgiftande, bra för blodet och sänker blodsockernivån
Frisk lantluft, stärkande promenader, vitaminer och nyttig mat tycks vara rena, rama hälsofaran. Åtminstone att döma efter hur maken och jag har mått halva november och större delen av december