Nässlorna växer så det syns och på bloggen är det många som knappar in på nässlor. Jag försökte variera nässlorna och använda dem som spenat, bl a med fisk men ingenting blev bättre än en enkel nässelsoppa
Servera dem ljumna, eller lite varma med smält smör och njut. Därför var det i sista stund som jag tog på gummistövlar, handskar och gav mig ut bland nässlorna
Förväll kirskålen/nässlorna. ca 2 liter kirskål/nässlor1 vitlöks klyfta smaka av med salt + peppar. Släng i grönsakerna i en gryta, fräs i ca 50 gram smör, tills de är mjuka
Fräs i smöret ett par minuter utan att purjon tar färg. Skölj och rensa nässlorna från småskräp. Strimla purjon fint och hacka de förvällda nässlorna lite grovt
Nässelpesto från PickiPicki lät gott, stekta nässlor i smör från En Foodie´s blogg, lät som en utmaning och lite annorlunda och nässelplättar från Gastonaut Adventures fick min inspiration att gå igång
Smör. Lägg en klick smör i en liten. nässlor, 2 port. 100 gr nässlor. Fräs nässlorna med örterna ca 1 min,. nässlor, 2 port. Fräs nässlorna med örterna ca 1 min,
• Hetta upp en stekpanna med smör och vänta tills smöret tystnar. Stekt makrill med krämiga nässlor och rårörda tranbärI stället för spenat bjuder jag på krämiga nässlor (har du inte tillgång till nässlor så byt till babyspenat)