Smält smöret och vänd ner nässlorna och avsluta med att röra ner pastan i nässelsmöret. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten en kort stund och skölj sedan av dem i kallt vatten i ett durkslag
pasta. Och till den som aldrig har testat att äta nässlor kan jag berätta att denna gratis gröda i smak närmast kan jämföras med spenat… så tycker man om spenat så tycker man om nässlor
Plockade nässlor som jag åkte med till min fina mamma och såklart en liten present också. mycket svartpeppar, och ev Santa Marias Pasta Rossakrydda i kvarn
Av Karin Fransson har jag lärt mig att nässlor kan skördas hela säsongen. Jag kommer absolut att laga Tareq Taylors pastarätt med nässelpesto igen, för den var verkligen supergod
En variant med nässlor finns i min bok. Peston kan du använda som pålägg, har som fyllning i smördegsrullar eller varför inte bara ta några matskedar i nykokt pasta