Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Lägg äggen på Spröda frökex med nässlor och vitlök, gurkskivor eller servera i en halv avokado. Bryt ner fisken i mindre bitar och blanda med färskost, citron, dill, purjo och lite kryddning
-) Vad kan då bli bättre än att passa på när ogräset ändå måste hållas tillbaka, toppar man nässlorna frekvent går det att skörda ganska länge på säsongen
Vi provade en knaprig nyhet (som de själva uttrycker det) från Leksands Knäckebröd, knäckesticks med smak av nässlor och bovete som följde med i boxen med godsaker från The Healthy Box jag testade
Min variant denna gång blev med getost, picklade rödbeta, slakade nässlor (sköljda med hett vatten) och karamelliserade valnötter, en super hit helt enkelt
Krama ur nässlorna och hacka dem fint. Gör ett snitt i varje filé och peta in en klick färskost. Finhacka gräslök och lök och stek i smör, ha sedan i nässlorna och stek hastigt
Pressa ut överflödig vätska ur de förvällda nässlorna. Sänk också ungstemperaturen med 20° 2 dl förvällda, finhackade nässlor eller färsk spenat. 4 dl naturell färskost