Nässelplättar recept

Nässelplättar

Nässelplättar

Vispa ägg, mjölk, mjöl och salt till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Sönderdela de färska nässelbladen med stavmixer och blanda sedan i dem i smeten

Nässelplättar

Gör soppa på de späda skotten eller följ detta recept och gör nässelplättar. Nu när våren har börjat komma igång och all grönska kommer upp ur jorden så kan man gå ut och leta nässlor
Nässelplättar

Nässelplättar

Skölj nässlorna väl, koka upp vatten och förväll dem tills de ljusnat i färgen cirka 1 minut. Kyl av snabbt i kallt vatten och finhacka
En lyxig frukost eller festligt tilltugg!

En lyxig frukost eller festligt tilltugg!

Så snabbt och enkelt det är att svänga ihop några dillplättar eller spenatplättar eller kanske nässelplättar som underlag för alla möjliga godsaker
En påse nässlor

En påse nässlor

Nässelpesto från PickiPicki lät gott, stekta nässlor i smör från En Foodie´s blogg, lät som en utmaning och lite annorlunda och nässelplättar från Gastonaut Adventures fick min inspiration att gå igång
Nässelplättar

Nässelplättar

Under påsken passade jag på att plocka lite nässlor som jag förvällde och stoppade i frysen. Tanken är att göra nässelsoppa, kanske den godaste soppan i hela världen, men jag fick med mig tillräckligt mycket för att experimentera lite

Nässelplättar

Ca 25 stycken. 1. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche och salt. Vispa i mjölet, lite i sänder till en klumpfri smet

Nässelplättar

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet. Låt svälla en stund. Stek små eller stora plättar. TillbakaSkriv ut receptet = Innehåller mjölkprodukter = Innehåller ägg = Innehåller honung = Innehåller alkohol = Foto finns © VeggieMind 2012 - för inspiration, insikter och ett vackrare medvetande

Nässelplättar

Receptet gjort för 4 personer. 6 dl mjölk2 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl2 st ägg2 dl förvällda nässlor2 st rårivna potatisar1 stor grovt riven morotVispa mjölk, mjöl och ägg till en klimpfri smet

Nässelplättar med böckling och löjrom

Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och mixa nässlorna med mjölken. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en slät smet