Mylta hjortron recept

Mylta, snottren, hjortron!

Mylta, snottren, hjortron!

Mylta, snottren, hjortron. Äntligen färdiga med dessa hjortronhalsband. De glimmar vackert i bärnstensfärgat sken när solen lyser på dem och det lilla guldlövet
Hjortronpannacotta

Hjortronpannacotta

Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Tillsätt grädde och socker samt hjortronlikör till vaniljen i kastrullen
Hjortrontårta

Hjortrontårta

liter mylta (hjortron och socker blandat). Servera tårtan med myltan bredvid i en skål. Garnera med färska hjortron
Hjortrontårta

Hjortrontårta

Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda myltan med hälften av grädden
Hjortronsmoothie

Hjortronsmoothie

mylta,. Vi brukar mest äta hjortron till våfflor, men nu nr vi har så mycket så testade vi att göra en hjortonsmoothie
Hjortronmousse

Hjortronmousse

Skogens guld - mylta. Till tårtorna jag håller på att göra till begravningen i morgon ville jag fylla med hjortron
Hjortronglass

Hjortronglass

Ingredienser 2 dl yoghurt , turkisk 1,5 dl hjortron , rårörda, mylta 0,5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 2 tsk citron(er) , pressad Köp receptet
Hjortroncurd

Hjortroncurd

Idag är det har när omöjligt att få tag på "mylta" som det kallas i Jämtland där jag lärde mig äta dom gyllengula bären
Gästbloggare

Gästbloggare

En fredag efter en intensiv jobbvecka träffades vi hemma hos mig och där stod Jämtländska smaker som röding, kantareller, lingon och mylta uppdukat
Fjolårsbär

Fjolårsbär

Mylta på fjolårets hjortron ©Foto. Eftersom jag var för lat för att sätta igång och koka sylt bestämde jag mig för att göra s k mylta (ett slags rårörda bär)
Matkultur i Västerbotten: Ost, palt och skogens guld

Matkultur i Västerbotten: Ost, palt och skogens guld

Bären används mest till sylt eller mylta, men kan även användas till likör. Mandelpotatisen är också klassisk, och i landskapets mäktiga skogar växer det gula guldet – hjortronen
Farmors bästa

Farmors bästa

Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda myltan med hälften av grädden

Ostkakans dag

Den skärs i skivor och värms tillsammans med grädde i ugnen för att sedan serveras med saftsås eller hjortronsylt, eller allra helst mylta (rårörda hjortron), och vispad grädde
Syrlig marängpaj

Syrlig marängpaj

surkörsbär eller hjortron (gärna mylta). Hacka eller mixa samman smör, mjöl och socker, kavla eller pressa ut med handen i pajform, ca 25 cm tvärsöver

Hjortronglass

Blanda yoghurt, hjortron och socker. 5 dl hjortron , rårörda, mylta. 1. 2. Vispa grädden till fast skum med pressad citron och vänd ner det i