Vintergryta med korv och rotfrukter i mustig buljong. Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Den här mustiga vegangrytan är HUR god som helst, och passar extra bra nu i vintertid. Idag är det den 1 februari och vegetariska dagen gott folk, och det måste vi naturligtvis uppmärksamma och celebrera
Vintergryta med korv och rotfrukter i mustig buljong. Ikväll lagade vi falukorv i ugn här hemma. En klassiker som aldrig går ur tiden och som uppskattas av alla
olivolja1 msk smör1 gul lök, hackad½ kruka salvia800 g grytbitar av nötsaltnymalen svartpeppar½ dlmjöl2 palsternackor, delade i bitar1 squash, tärnad4 morötter, delade i bitar250 g jordärtskockor, halverade500 g potatis, i bitar3 msk tomatpuré½ flaska rött vin3 dl köttbuljongrivet skal av 1 citron
Kommer du över färska märgben, revben eller ben överhuvudtaget till bra pris, passa på att rosta dom i ugnen på en plåt med tomatpuré och grönsaker/rotfrukter innan du kokar ner som buljong, då får du en mustigare och mörkare smak