Eftersom jag har semester och all tid i världen så fanns det utrymme att laga en mustig gryta ur Lisa Lemkes receptbok Allt i en gryta som jag fick i julklapp
Jag gillar grytor som är väldigt mustiga och smakrika, och det är verkligen denna gryta. Till fars dag-middagen för Barnets Morfar och Barnets Farfar blev det en klassisk portergryta
Ska du ha ett vin, välj från kryddigt och mustigt. PORTERGRYTA med mörk choklad500 gram högrev½ dl riktigt smör och 1 msk olivolja1 msk vetemjölNågra cm rotselleriEn morotEn lökEn kvist bladpersilja (OBS med stjälk, det är den som ger smak)Ett lagerblad (från mitt träd i verandan)5 hela vitpepparkorn1 flaska porterCa 50 gram 80% mörk choklad (köp rättvisemärkt
En mustig god gryta. Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek
Strimla lövbiff fint och bryn i smör i en stekpanna. Skala och skiva lök. Skiva champinjonerna. Koka upp portern och vatten med tärningen, soya, gele, rosmarin och svartpeppar
En gryta med mustig vuxensmak där kött och grönsaker får koka i porter eller mörkt öl. PORTERGRYTA. Sötma från svart vinbärssaft balanserar fint ölets litet bittra smak