Mustig portergryta recept

Mustig gryta med porter

Mustig gryta med porter

En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt
Portergryta

Portergryta

En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter
Amoz portergryta.

Amoz portergryta.

Blanda samman Porter, vinbärssaft, soya, buljongtärningar, vitlöksklyftor, örter och svartpeppar i en gryta och låt det koka upp
Vild portergryta

Vild portergryta

Fräs viltskaven i en stor stekpanna eller en järngryta. Låt all vätska försvinna. Hacka en gul lök och lägg ned det i pannan
Mustig portergryta på älgkött

Mustig portergryta på älgkött

Fortsatt rapport från mina kräsna, men alltid lika matintresserade smaklökar. ”Tillståndet för svensk husman är gott
Portergryta

Portergryta

Jag gillar grytor som är väldigt mustiga och smakrika, och det är verkligen denna gryta. Till fars dag-middagen för Barnets Morfar och Barnets Farfar blev det en klassisk portergryta
Portergryta och mörk choklad

Portergryta och mörk choklad

Ska du ha ett vin, välj från kryddigt och mustigt. PORTERGRYTA med mörk choklad500 gram högrev½ dl riktigt smör och 1 msk olivolja1 msk vetemjölNågra cm rotselleriEn morotEn lökEn kvist bladpersilja (OBS med stjälk, det är den som ger smak)Ett lagerblad (från mitt träd i verandan)5 hela vitpepparkorn1 flaska porterCa 50 gram 80% mörk choklad (köp rättvisemärkt
Portergryta

Portergryta

En mustig god gryta. Som alla andra grytor är även denna enkel att göra, ingredienserna är desamma som i mitt recept på porterstek - - med skillnaden att jag använder grytbitar istället för en hel nötstek

Mustig portergryta

Strimla lövbiff fint och bryn i smör i en stekpanna. Skala och skiva lök. Skiva champinjonerna. Koka upp portern och vatten med tärningen, soya, gele, rosmarin och svartpeppar

Portergryta

En gryta med mustig vuxensmak där kött och grönsaker får koka i porter eller mörkt öl. PORTERGRYTA. Sötma från svart vinbärssaft balanserar fint ölets litet bittra smak

Portergryta för finsmakare

PORTERGRYTA FÖR FINSMAKAREEn skvätt portvin ger den mustiga grytan ännu rikare smak och fransk senap höjer nivån ytterligare ett snäpp

Värmande portergryta

Putsa filén och skär den i skivor. Bryn bitarna i smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek bacon knaprikt och låt rinna av på hushållspapper