Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Lägg över allt i lergrytan. Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna ca 10 min. Ansa grönsaker, skär i femöringar, blanda ner allt tillsammans med köttet
Resultatet blev väldigt gott och mustigt, rekommenderas start. Jag kom på den brillianta ide'n att damma av våran gamla lergryta idag när det stod fläskkarre på menyn
Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Denna goa gryta är inspirerad från viktväktarna och blev supergod, väldigt mustig och värmande. Att laga den i lergrytan blir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också