Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika
Min man hade köpt lammgrytbitar hos Sandströms, och tillsammans med aubergine, squash, gul lök, paprika, rödvin och kryddor bildade de en gryta som inte påminde det minsta om de tunga, mustiga varianter som vi ätit under hösten och vintern
Om du vill kan du låta benet sitta kvar på vissa bitar för att få mustigare smak. cirka 2 kg lammkött med ben, till exempel bringa (eller 1 kg utan ben) olivolja 4 gula lökar 1 tsk salt 3 tomater 6 vitlöksklyftor 12 svartpepparkorn 3 lagerblad 1 knippe bladpersilja, hackad 3 kvistar timjan eller 1 tsk torkad 2 kvistar rosmarin 1/2 flaska torrt vitt vin 7 1/2 dl vatten 200 g rimmat fläsk 100 g lufttorkad skinka 3-4 morötter, beroende på storlek 2 burkar stora vita bönor (à
Innan de inkokta päronen kan en mustiglammgryta med svamp smaka bra,. Till helgen när tiden i köket kan tänjas ut en smula kan cannellonis och lammgryta passa fint
En mustiglammgryta med värmande smaker från Nordafrika serverade jag i helgen. Rostad mandel samsas med mört lammkött, hackad koriander, aprikoser och god sås
Det är riktigt mustig gryta med många goda smaker som alla balanserar varandra väldigt bra, från chokladrutor till spiskummin, och den blir nästan bara bättre om du gör den dagen innan den ska ätas