1musslor skalade, i konserv. 1zucchini. 1krossade tomater eller tomatsås salt räkor musslor skalade, i konserv kronärtskockshjärtan paprika champinjoner basilika oregano riven ost. 1krossade tomater eller tomatsås salt körsbärstomater röd lök i tunna skivor champinjoner zucchini basilika oregano riven ostSmula jästen i en bunke
Arrangera ett par band av morot, zucchini, någon nypa hackad salladslök och ingefära i varje mussla och placera därefter de rensade musslorna tillbaka i sina skal
Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm och zucchinistavar. De smarta musslorna gömmer sig oftast delvis nedgrävda i grov sandbotten, gärna i strömt vatten där de livnär sig på att filtrera plankton ur vattnet
Lägg upp på tallrikar och toppa med musslor och en nypa extra chili. Strimla paprika och zucchini. 1 zucchini 2 morötter 1 paprika 4 tomater Tillbehör. Lägg morötter, paprika och zucchini i grytan och sjud den 5 minuter till. Saffransris med musslor och chili4 personer 3 dl risottoris 2 msk olivolja 3 msk finhackad gul lök 1 paket saffran (0,5 g) 1 1/2 dl torrt, vitt vin 6 dl vatten + grönsaksfond eller tärning 1/2 tsk hackad chili salt och peppar Till servering. 1 burk musslor i vatten, alt. 1 zucchini. 1 burk musslor i vatten
Skär ditt kött of choice (räkor och musslor skulle också funka) i små munsbitar och blanda med grönsakerna och sätt in i ugnen ytterligare en kvart, tio minuter, tills köttet är varmt
MEN det var meningen från början att vi skulle dela på en tallrik med Moules frites {dvs blåmusslor med aioli & pommes} men den rekommendera han inte så det vart att tänka om
Jag valde en minihamburgare (kul idé) som var riktigt god och gratinerad zucchini med skinka. Pinxtos (eller pinchos) är mäkta populärt i Baskien och i gamla stan i San Sebastian finns det gott om pinxtosbarer där man plockar till sig vad man vill, betalar per grej och köper ett glas vin till