Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vittvin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Först ut satte vi i oss musslor, något som vi inte haft på evigheter och det beror mest på att vi haft sån otur med näten vi köpt hem de senaste gångerna
Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vittvin, fiskfond, Arrabbiatasås, musslor och körbärstomater. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. 420 g tonfisk i olja. 5 dl torrt vittvin. 500 g färska blåmusslor
Dukningen fick därför gå i ljusblått och vitt (Servettbrytningen var Kronan som beskrevs i fredags). Clotilde har dessutom arbetat som vinmakare hos den store Chablisproducenten Brocard och hon producerar egna Chabliser, så kopplingen är inte helt överraskande
Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Nästa gång jag gör paella kommer jag nog ersätta lite vatten med vittvin och skaldjursfond för lite mer smak
Tillsätt vinet och sjud i ca 20 minuter och sila sedan bort fiskbenen genom en finmaskig sil. 500 gram svärdfisk , tonfisk, pigghaj eller havskatt. 100 gram musslor , rensade räkor eller calamari. 1 dl vittvin
Häll tillbaka buljongen över musslorna, hetta upp igen och servera sedan direkt, gärna med ett glas vittvin och nåt gott bröd som man kan suga upp buljongen med (vilket jag förstås denna GI-tok-vecka hoppade över)