Musslor vitt vin tonfisk recept

Tapas

Tapas

) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Födelsedagsmeny

Födelsedagsmeny

Först ut satte vi i oss musslor, något som vi inte haft på evigheter och det beror mest på att vi haft sån otur med näten vi köpt hem de senaste gångerna
Fusilli Cozze e Tonno

Fusilli Cozze e Tonno

Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vittvin, fiskfond, Arrabbiatasås, musslor och körbärstomater. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. 420 g tonfisk i olja. 5 dl torrt vittvin. 500 g färska blåmusslor
Fredagsgott och julens drycker

Fredagsgott och julens drycker

Innan grisfötter och gravlax invaderar våra bord passar läckra spett med tonfisk och pilgrimsmusslor i fin sås perfekt till helgmiddagen

Havets läckerheter x 3; ostron, gratinerade musslor och smörfisk

Dukningen fick därför gå i ljusblått och vitt (Servettbrytningen var Kronan som beskrevs i fredags). Clotilde har dessutom arbetat som vinmakare hos den store Chablisproducenten Brocard och hon producerar egna Chabliser, så kopplingen är inte helt överraskande
Paella med skaldjur och chorizo

Paella med skaldjur och chorizo

Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Nästa gång jag gör paella kommer jag nog ersätta lite vatten med vittvin och skaldjursfond för lite mer smak

Sommarlat sommarmat

Men att laga musslor i vittvin och chili kräver inte massa dyra utrustade kök utan kan med fördel skrubbas i vilken lite stuga som helst

Siciliansk fiskcouscous

Tillsätt vinet och sjud i ca 20 minuter och sila sedan bort fiskbenen genom en finmaskig sil. 500 gram svärdfisk , tonfisk, pigghaj eller havskatt. 100 gram musslor , rensade räkor eller calamari. 1 dl vittvin

Musslor, tonfisk och béarnaisesås

Häll tillbaka buljongen över musslorna, hetta upp igen och servera sedan direkt, gärna med ett glas vittvin och nåt gott bröd som man kan suga upp buljongen med (vilket jag förstås denna GI-tok-vecka hoppade över)

Veckomeny vecka 49

Tänkt som en snabb vardagsrätt på resterna, dvs saffranssåsen från musslorna  – men det blev vansinnigt gott och vackert med alla färgerna