Musslor vitt vin tomat recept

Musslor i vitt vin

Musslor i vitt vin

2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja
Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 1 sats blåmusslor (se recept ovan). 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Musslorna 1 dl sås (se recept ovan) 1 sats blåmusslor (se recept ovan). Garnering0,5 dl ramslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, strimlad 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade 50 g fetaost, smulad 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja
Musslor med tomat och vitlök

Musslor med tomat och vitlök

Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. musslorna kokar tärnar du tomaterna. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Musslor kokta i tomater och öl

Musslor kokta i tomater och öl

En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vittvin i glaset
Pasta vongole med vitt vin

Pasta vongole med vitt vin

Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänken och kolla att de stänger sig
Kokta musslor

Kokta musslor

tomat. I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta kokta musslor med aioli och sötpotatispommes
Musslor buzara

Musslor buzara

2 kg blåmusslor, med skal 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt (eller ca 1,5 tsk sambal oelek, efter starkhetsgrad man önskar) 2 dl vittvin 500 g krossade tomater 1 msk cognac 3 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja (varav 1/4 del sparas till garnering) 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Musslor i vitvinssås med matvetesallad

Musslor i vitvinssås med matvetesallad

Körsbärstomater. En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Musslor med sting

Musslor med sting

Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Senaste musslan

Senaste musslan

Fräs båda löksorter i olja i en stor gryta, lägg i musslor och slå över vinet. Efter att vi äntligen hittat musslor i ICAs frysdisk som passar vår smak så kockar vi musslor högt och lågt i köket (nej ingen sponsring alls även om vi inte hade tackat nej till gratis musslor året ut eller nåt)
Musslor à la Modena

Musslor à la Modena

Halv flaska vittvin. Tomaterna. Blåmusslor. Placera en bit tomat på varje portion och toppa med yuzuskummet och ett litet basilikablad
Tema Italiano: Musslor & calamare i tomatsås med caprese

Tema Italiano: Musslor & calamare i tomatsås med caprese

Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. Detta fick puttra i en tomatsås och till detta åt vi en caprese vid sidan om, som är skivad tomat och mozzarella toppad med olivolja och kryddor