2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja
Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. musslorna kokar tärnar du tomaterna. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vittvin i glaset
Körsbärstomater. En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Fräs båda löksorter i olja i en stor gryta, lägg i musslor och slå över vinet. Efter att vi äntligen hittat musslor i ICAs frysdisk som passar vår smak så kockar vi musslor högt och lågt i köket (nej ingen sponsring alls även om vi inte hade tackat nej till gratis musslor året ut eller nåt)
Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. Detta fick puttra i en tomatsås och till detta åt vi en caprese vid sidan om, som är skivad tomat och mozzarella toppad med olivolja och kryddor