Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Häll i vin, grönsaker och grädde. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vittvin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Krydda efter smak med färsk timjan, basilika, rosmarin, eller torkade kryddor. Moules marinés kallas dessa vitvinsångadeblåmusslor när de serveras i Frankrike
Lägg i musslorna, häll på vinet och låt dem ångas, de som inte öppnats kastar du också. Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på
Häll på vin, grädde och timjan och låt koka upp. Musslor är oslagbar fredagsmat. Skölj musslorna under kallt vatten, släng dem som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vittvin i glaset
Ta fram pilgrimsmusslorna och torka dem torra. Häll på vinet och låt allt koka upp. Värm på soppan och servera sedan i låga soppskålar med pilgrimsmusslan i mitten, strö lite sidfläsk runtomkring och toppa med ett par kvistar timjan
Vänd ner tomatpurén i några minuter och slå därefter på vinet, låt allt koka upp och småputtra tills hälften av vinet ångat bort, slå därefter på vattnet och lägg i lagerbladet