Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond och saffran. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Smaka av med svartpeppar, tabasco och ev. Grön tabasco. Lägg i några kvistar timjan och dill, häll i vattnet och 4dl vin. Tillsätt sockerärterna, häll på 1 dl vin. 5 dl vittvin
Servera genast med smörstekta brödkrutonger, kanske en aioli och vitt mousserande vin. Hetta upp smör och olivolja i en vid gryta, lägg ner allt utom musslor och vin, låt det fräsa ett par minuter
Servera genast tillsammans med vitlöksbaguetter eller annat vitt bröd samt ett gott vittvin. Tillsätt vinet och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter