Musslor vitt vin smör recept

Musslor i vitt vin och grädde

Musslor i vitt vin och grädde

smör. Ikväll blev det musslor i vittvin och grädde med ett glas från kärleksfulla vita vinet Ti Amo/ je T'aime
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Musslor, vin, chili, persilja

Musslor, vin, chili, persilja

Levande musslor, vittvin, smör, en tunnt skivad röd chilifrukt, tunnt skivad charlottenlök. Hetta upp en gryta och lägg i smöret
Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. 50 g smör, brynt. 25 g smör. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. Vinägrett50 g smör, brynt 1 msk soja 1 msk limejuice 1 limefrukt, rivet skal. Panko25 g smör 100 g pankoströbröd 1 tsk korianderfrö, malda salt
Musslor i grädde

Musslor i grädde

Servera med vitlöksbaguetter och vittvin. Hacka all lök, smält smöret i en rymlig kastrull och i med löken
Kokta musslor

Kokta musslor

Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt finhackad schalottenlök, vitlök och låt småputtra några minuter
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vittvin, röd chili och örter
Färska musslor gratinerade med vitlök och persilja

Färska musslor gratinerade med vitlök och persilja

Fylligt och smakrikt vittvin passar till. Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vittvin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vittvin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. Fräs i smör i ca 4-5 minuter. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Servera med vitt bröd, baguette. Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna. 1 -2 dl vittvin, Sauvignon Blanc. 1 klick smör. 1 -2 dl vittvin, Sauvignon Blanc. 1/4 fänkål 1 klick smör