(och ett gott vittvin naturligtvis. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Vispa ihop senap, äggulor och vinäger. Vardagsrisotto med saffran, kyckling och musslor. När riset är klart rörs citronsaft, musslor, kyckling, ärtor, majs och broccoli ner i riset
Häll i räkorna och musslorna i sista stund. 2 1/2 dl torrt vittvin. 1 paket saffran. 1 burk musslor. Ha i grädde, creme fraiche, vatten och saffran och låt puttra i 15 minuter. 2 1/2 dl torrt vittvin. 1 paket saffran. 1 burk musslor
Skölj och borsta musslorna noga. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 3 dl vittvin. 0,5 g saffran. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1 pkt saffran. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor. 1 pkt saffran