Koka musslorna med vinet i några minuter tills skalen öppnat sig. dl vit vin. Lägg lite olivoljedresad sallad på brödet och sedan de marinrerade musslorna, toppa med riven Comté eller parmesanost
Tillsätt vinet och lägg i musslorna. Parmesanost. Pasta är nog ett av de allra enklaste sätten att göra en god och snabb middag, trots att jag inte är så förtjust i musslor så är denna rätten så himla god då såsen smakar helt fantastiskt
Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor. Lägg dem sedan på folieformen och ringla över olivoljan och vinet
Blanda i creme fraiche, vin och resten av ingredienserna, utom musslorna och kräftstjärtarna. Skulle köpa färska blåmusslor, men tyvärr hade de tagit slut precis innan vi kom till matbutiken, så det fick bli frysta musslor istället
Tillsätt vinet och låt allt koka en stund. Torka pilgrimsmusslorna helt torra, strö över lite salt. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i musslorna, det skall riktigt fräsa om musslorna i oljan
Pepprade den inte så mycket utan tillsatte chilifräsa pilgrimsmusslor istället. Jag börjar dricka glögg så fort den första isande höstvinden får mig att frysa
Tillsätt vin och lägg i musslorna. Det här var första gången med råa scampi och vongolemusslor. En ö där färska skaldjur används och där man dricker vin som man hemma aldrig tagit i sin mun