Tillsätt vin och låt grytan få ett uppkok utan lock så att alkoholen i vinet kokar bort. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vittvin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 2 dl vittvin. 1/2 dl oregano
Tillsätt de färska kryddorna och häll på vin och vatten och lägg i musslorna, på med locket. Köp, eller ännu hellre plocka, musslor så det räcker, ska man ha det till huvudrätt kan man behöva mer än till förrätt…äh, receptet kommer här
Tillsätt de färska kryddorna och häll på vin och vatten och lägg i musslorna, på med locket. Köp, eller ännu hellre plocka, musslor så det räcker, ska man ha det till huvudrätt kan man behöva mer än till förrätt…äh, receptet kommer här