Musslor vitt vin fiskfond recept

Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Tillsätt musslorna, häll över vin, grädde och fiskfond. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vittvin, mums så gott
Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Trädgårdhs fiskgryta med musslor

6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vittvin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Spättagryta med musslor

Spättagryta med musslor

Koka upp, och rör sedan i mjölet utrört i vinet. Ploppa i fiskfonden. När potatisen är nästan färdigkokt är det dags att lägga i fänkål, fiskrullar och musslor
Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Saffransdoftande fisksoppa med enkel aioli

Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vittvin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Låt musslorna rinna av, Dra av kastrullen från plattan och rör ner räkor och musslor. Extra gott med ett glas bubbel eller vittvin till också
Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Pilgrimsmusslor i vitvinsås

Lägg i de frysta pilgrimsmusslorna. Koka upp vin, gräddsorter och fond i en liten gryta. Då är musslorna klara atttas upp
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

blåmusslor. vittvin. Slå på vinet och så mycket vatten att det täcker hela häligheten. Skölj och borsta musslorna noga

Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Skölj och borsta musslorna noga. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 3 dl vittvin. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Bouillabaisse St John

Bouillabaisse St John

Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Kasta musslor som är trasiga eller öppna