Musslor vitt vin dragon recept

Laxgryta med musslor

Laxgryta med musslor

Tillsätt vittvin och låt koka upp. Smaksätt med salt, peppar, dill och dragon. Skölj musslorna och kontrollera att de är hela och skalen stängda
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Parmesangratinerade grönmusslor. Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Fläskfilé i dragonsås
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1/2 msk dragon. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor
Frutti de Mare

Frutti de Mare

Om musslor används, knacka på dem och släng de som inte sluter sig. Släng även de musslor som är mycket tyngre än de andra, de är antagligen bara fyllda med sand och lera
Farbror Pers fisksoppa

Farbror Pers fisksoppa

5 dl vittvin 3 dl till musslorna. 2 tsk torkad dragon. 15-20 blåmusslor. 600 g filé av till exempel öring, sik, torsk eller lax
Spagehetti Frutti Di Mare

Spagehetti Frutti Di Mare

Tillsätt tomaterna och det vita vinet. I med kapris, dragon och oregano, samt smaka försiktigt av med svartpeppar
Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vittvin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
Veckans extraprisvara - blåmusslor

Veckans extraprisvara - blåmusslor

Svetta löken i smöret, tillsätt vitlöken och vinet. Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria

Spagetti Vongole

Rengör musslorna noggrant spola dem under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga
Moules Marinière

Moules Marinière

av MosternTänk att jag som en gång inte tyckte om musslor nu kan få riktigt sug efter moules, moules frites, moules marinière

Härliga Härjedalen

Räkor, kräftstjärtar och musslor till garnering. Slå på tomaterna och vinet och låt koka i ett par minuter
Musslor i saffran

Musslor i saffran

Tillsätt musslorna, vittvin och rödvinsvinäger. Servera i djupa talrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen
Musslor i saffran

Musslor i saffran

Tillsätt musslorna, vittvin och rödvinsvinäger. Servera i djupa talrikar med ett gott vitt bröd som används för att suga upp den goda saffranssåsen

Musslor à l´escargot

vittvin. Koka upp vinet i en stor kastrull. Mixa spadet tillsammans med matfett, skinka, dragon, svartpeppar, muskot och persilja