Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1/2 msk dragon. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor
Om musslor används, knacka på dem och släng de som inte sluter sig. Släng även de musslor som är mycket tyngre än de andra, de är antagligen bara fyllda med sand och lera
Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vittvin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
Svetta löken i smöret, tillsätt vitlöken och vinet. Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria