Innan du lägger ner musslorna så ta ur de ur nätet och lägg i ett durkslag och skölj av de. Tunna skivor salmalax och en bit tonfiskfiléVänd runt tonfisken i en het panna med smör
Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Föll oss ganska bra i smaken, ganska lätt och friskt så till musslorna och räkcocktailen gjorde det sej väldigt bra, men till tonfisken blev det för tamt
Både tonfisk och musslor är s k helkonserver. Du kan göra smörgåsar med musslor på samma sätt. Använd gärna tonfisk i vatten, eftersom du ska gratinera smörgåsarna med ost och rätten blir tillräckligt fet ändå
Häll av spadet från musslor och krabba. 1 burk musslor i vatten, 125 g. Ersätt krabban med 1 burk tonfisk i olja, men tänk på att låta oljan rinna av tonfisken ordentligt först. 1 burk musslor i vatten, 125 g 1 burk krabba, 220 g 200 g rensade räkor
Först ut satte vi i oss musslor, något som vi inte haft på evigheter och det beror mest på att vi haft sån otur med näten vi köpt hem de senaste gångerna
Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, Arrabbiatasås, musslor och körbärstomater. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i cirka 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. 420 g tonfisk i olja. 500 g färska blåmusslor