För oss var det soppan på musslor och tigerräkor. Har du färska musslor då är det viktigt att få alla musslor rena i rinnande vatten och se till att alla slutar/stänger sig
Vi åt deras skadjursfat där som innehåller massor av goda saker som hummer, havskräftor, pilgrimsmusslor, tigerräkor, räkor, rökta räkor, grönmusslor, blåmusslor, krabbklor och ostron
100gr tärnad marulk60gr 6st tigerräkor4stmusslor40gr 1/2 dl kornris20gr 1st hackad challotenlök30gr hackad rödpaprika30gr tärnade sockerärter40gr 2st halverade cocktailtomater1st hackad vitlöksklyfta20gr 1 matsked kesella 1 %5gr kokosfett 1/4 tesked saffran 1 matsked flytande grönsaksfond 1/3 tesked paprikapulverHackad persilja Malen svartpepparÖrtsalt1,2dl vatten. Börja med att steka marulken och tigerräkorna i kokosfett i ca 30 sekunder, lägg dem åt sidan och i samma stekpanna stek lök, vitlök, paprika, saffran och paprikapulver i ca 30 sekunder tills grönsakerna är mjuka, häll kornris, vatten och grönsaksfond. Blanda i sockerärter, tomater, marulk, tigerräkor och musslor och låt den stå på efter värmen med lock i ca 5 minuter. 6st tigerräkor. 4st musslor. ca 8 minuter Blanda i sockerärter, tomater, marulk, tigerräkor och musslor och låt den stå på efter värmen med lock i ca
Lägg i musslorna och tigerräkorna i grytan. Musslorna kommer att smaka så mycket att det inte är värt att ta fram en Sancerre eller ett Cablis som jag normalt sett skulle rekommendera till musslor, då dom inte kommer till sin rätta här
Lägg musslor och tigerräkor ovanpå rätten. Skölj musslorna i rinnande kallt vatten. Skadade musslor och de som förblir öppnade efter ett slag ska kastas