Kammusslorna Lös upp saltet i kallt vatten. Champagneskummet svajar stolt över musslan och på toppen lägger vi en spröd salladslök som nästan kremerats
På en stor foliebit så lägger du potatisen och grönsakerna i en hög och fisken och musslorna ovanpå. 6 hjärtmusslor el. 4 blåmusslor. 1 st salladslök, strimlad. Torsken ska ha en innertemperatur på 44-46 grader och musslorna ska ha öppnat sig. 6 hjärtmusslor el. 4 blåmusslor 2 -3 st kokta färskpotatisar, i skivor. 1 st salladslök, strimlad
risnudlar, tillagas enligt paketet (kokas vanligtvis inte)sambal oelek eller finhackad chili1 avokado, skuren i smala stavar, pressa över lite limejuice1 morot, skuren i smala stavar2 salladslökar, skurna i smala strimlorrivet limeskalhackad koriander ev. vitvinsvnäger3 msk socker 2 st vitlöksklyftor, finhackade1 st salladslök, hackad i tunna ringar1 tsk sambal oelek alt. 300 g vit fisk500 g skaldjursmix (blandat av vad du gillar tex räkor, musslor, calamaresringar, pilgrimsmusslor, krabba), i mindre bitar1 msk salt (jag tog 2 tsk)1 ägg3 dl vispgrädde1 vitlöksklyfta1 röd chilifärsk myntafärsk koriander1 lime, i smala klyftorMixa fisk med ägg och salt i en matberedare. 2 salladslökar. 1 st salladslök
Skär chili och salladslök i tunna strimlor. tina kungskrabba och pilgrimsmusslor i kylen över natten. Blanda tomater, melon, selleri, chili och salladslök i en skål
Så här kommer ett förslag på en god förrätt bestående av pilgrimmsmusslor, mango och chili. Tärna mangon, hacka chilifrukterna fint, skiva salladslöken, pressa limen och rör samman det hela med olja samt vinäger
Sist men inte minst åt vi även musslor. Torsken pressade jag lite lime över som gör att den blir "tillagad" och toppade med hackad salladslök och koriander
Fräs strimlad chili och salladslök i olja, blanda både olivolja och rapsolja. Stek musslorna i smör. c 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). 2 salladslök. För mer sås lägg i ytterligare en klick smör 8 st Pilgrimsmusslor (eller kammmuslor). 2 salladslök Rejält med smör