Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste. Använd en liten kniv och dra bort skäggtussen som kan finnas kvar på kanten till musslorna
Musslor. Oregano. Här är receptet på min första LCHF Pizza. Det blev jättegott. Nästa gång ska jag inte ta extra bakpulver, eftersom jag föredrar tunna och frasiga pizza-bottnar
I kväll blir det plockmat och musslor till middag och så en av våra absoluta favoritefterätter som vi inte haft på länge, mjölkchokladpannacotta (receptet hittar du här)
räkor, musslor och/eller kräftstjärtar, skivad rödlök eller gul lök samt inlagd kronärtskocka. Piffa gärna upp den isåfall med pressad vitlök och oregano
1oregano. 1musslor skalade, i konserv. 1tomatsås till pizza salt räkor champinjoner bacon ananas basilika oregano riven ost. 1krossade tomater eller tomatsås salt räkor musslor skalade, i konserv kronärtskockshjärtan paprika champinjoner basilika oregano riven ost. 1krossade tomater eller tomatsås salt körsbärstomater röd lök i tunna skivor champinjoner zucchini basilika oregano riven ostSmula jästen i en bunke
Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Koka under tiden upp 1 ½ dl vatten i en annan kastrull och släpp i musslorna. 1 msk färsk hackad oregano. 12 musslor
1 tsk basilika (jag tog oregano). 1 burk musslor (à 150 g) (jag tog inga musslor). Måste tipsa om den här värmande solgula soppan jag lagade förra veckan
frysta musslor. Kebab med köpta stora pitabröd från orientbutik, isbergssallad, skivad rödlök, stekta köttbitar kryddade med spiskummin, paprika, salt, peppar, lite oregano och lite curry