Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter
1 schalottenlök, skalad och finhackad. 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 0,5 fänkål , finhackad. 1 kg blåmusslor , sköljda och putsade. 8 blåmusslor , stor, sköljda och putsade. 1 schalottenlök, skalad och hackad. 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret. 0,5 limefrukt, zest och juice. 20 g jordnötter, saltrostade och krossade. 10 g kokos, saltrostade och rostad. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål , finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor , sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor , stor, sköljda och putsade. Curryn1 schalottenlök, skalad och hackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret 1 msk röd currypasta 2 msk rapsolja 2 dl musselbuljong 2 dl kokosgrädde 0,5 dl fisksås salt 0,5 limefrukt, zest och juice. Garnering20 g jordnötter, saltrostade och krossade 10 g kokos, saltrostade och rostad 1 salladslök, finstrimlad
www.koket.se