Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Det var två av de tips jag fick på Facebook, så nästa gång det vankas vinkokta musslor ska jag gå på era andra tips och köpa hem vinet Bereich Nierstein samt smaksätta med lite chilioch koriander
Använd en liten kniv och dra bort skäggtussen som kan finnas kvar på kanten till musslorna. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
Chili. Det här är en spanskinspirerad variant av musslor med rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på. Först så tror jag att många har en felaktig uppfattning om att musslor är krångliga
Hacka vitlöksklyftorna och krossa en halv liten torkad chili (piri-piri). Vänd sen ner musslorna i tomatsåsen och blanda försiktigt så att de får smak av såsen