Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Det är bara det där med musslorna. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Lägg i musslorna och häll över vinet. Fördela musslorna i stora varma djupa tallrikar eller i skålar