Musslor med vitlök recept

Musslor med vitlök och rökt paprika

Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Liguriska musslor med vitlök, persilja och tomat

Liguriska musslor med vitlök, persilja och tomat

Dra bort de små tofsarna på musslornamed en kniv. Lägg musslorna i en stor kastrull, häll på vinet. Lägg tomaterna och en stor näve hackad persilja i pannan och låt dem koka ihop medvitlöken en stund
Musslor med tomat och vitlök

Musslor med tomat och vitlök

Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken. Medan. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smöret i en stor gryta du har lock till
Vinkokta musslor alá Mimmi

Vinkokta musslor alá Mimmi

Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Musslor i grädde och vitt vin

Musslor i grädde och vitt vin

Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Finhacka vitlöken. Ett nät musslor kan göra dig sjuk
Musslor i vitt vin och grädde

Musslor i vitt vin och grädde

Ikväll blev det musslor i vitt vin och grädde med ett glas från kärleksfulla vita vinet Ti Amo/ je T'aime
Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Häll i oljan i en stor kastrull, svetta löken och vitlöken någon minut på hög värme, salta och peppra
Kokta musslor

Kokta musslor

I fredags fyllde Anders år och det firade vi med att äta kokta musslormed aioli och sötpotatispommes
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Lägg dom på ett ugnssäkert fat täckt med flingsalt
Kokta musslor

Kokta musslor

Servera gärna med ett gott bröd att doppa i spadet, överblivet spad går utmärkt att frysa och sedan använda till t ex en god fisksoppa