Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola
Dra bort de små tofsarna på musslornamed en kniv. Lägg musslorna i en stor kastrull, häll på vinet. Lägg tomaterna och en stor näve hackad persilja i pannan och låt dem koka ihop medvitlöken en stund
Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken. Medan. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smöret i en stor gryta du har lock till
Börja med att borsta och skölja musslorna noggrant. Min fantasi skenade iväg med mig där jag stod i butiken, kunde helt klart känna doften från hav, vitt vin och fänkål
Fräs lök och vitlök i olivolja och tillsätt därefter, chili, lime och vin. Jag brukar ofta göra gräddiga musslormed vin, men idag blev det i stället asiatisk touch med lime, chili och koriander