FRUKOST En skål Lättyogi  med 1 1/2 msk havrekli 2 kokta ägg Kaffe LUNCH Citronäggröra 3 ägg 2 msk kesella lätt Rivet skal från en citron Salt o peppar Vispa ihop till jämn smet  och häll ner i varm teflonpanna, rör ihop till en krämig äggröra Servera med Rökt makrill och musslor MIDDAG Nötfärsbiffar med rödlökskeso 500 g nötfärs 2 ägg 150 g Keso 1 liten gul lök riven 1 msk hackad persilja 1 msk rivet citronskal 1 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk fyra kryddor Epice rich Blanda alltihop väl, forma biffar och stek i medelvarm teflonpanna med lite olivolja Servera med Rödlökskeso och citron Frukyoghurt som dessert Mellanmål Fruktyoghurt Wildchips 1 1/2 msk havrekli
Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö
Musslor är ingen favorit heller. Sillen och makrillen är också en mysig restaurang som är öppen under sommar månaderna och där serveras fisk och skaldjur
Dels så fick han generös skål med musslor, rökt bacon och sjögrässmör. ”pork quavers” med äppelsås till vänster och fläderblomsmarinerad makrill till höger
Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö
Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna
Fyllning 2Fyllning 1 +strö 1 burk musslor över. Fördela 1/3 av fyllning 1 på en utkavlad pizzabotten strö över musslorna och fördela 300 g riven västerbottenost över och grädda i 200 grader C. Fyllning 3Strö 3 burkar makrill i tomatsås1 pkt fetaostFördela 1/3 av fyllning 1 på en utkavlad pizzabotten strö över makrill och fetaost och fördela 150 g riven västerbottenost över och grädda i 200 grader C
De innehåller oftast räkor eller musslor i en långkokt sås av tomat, lök, vitlök, olivolja och örter, toppat med fetaost i bitar och gratinerat i portionsformar
Tonfisk, musslor och makrill är också bra konserver att laga nyttig snabbmat på. Alltför ofta får man höra att många inte hinner stå i köket och laga riktig mat… Hemskt ledsen men jag köper inte den ursäkten