Servera med en hembakad råg- och dinkelbaguett och majonäs/aioli (recept finns på bloggen). Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslor kokta i stout
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Jag hade även i en burk rökta musslor. Jag hade även i en burk rökta musslor. 1 dl majonäs. 1 dl majonäs. Ibland när inte orken riktigt räcker till, kan det vara skönt att ta till lite konserver
½ dl majonäs. Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
speciellt om man önskar äta svenska kräftor eller hummer eller finare musslor. vitlöksost alt smörRör samman creme fraiche, majonäs, dill och lite svartpeppar
Ett par minuter innan servering skär du fisken i små munsbitar och låter den koka med ett par minuter, på samma sätt gör du i ordning musslorna och lägger i vid den här punkten med om du vill ha i det
Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Kan inte minnas mig att jag någonsin tyckte det var gott, varken musslor eller kräftdjur. Jo, en majonäsig röra med hummerkött, hackad stjälkselleri med ett stänk av chili (oftast tabasco) serverat i ett fluffigt bröd
Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerade musslorna var. Vi vispade ihop en krondillsmajonäs (på krondillsrapsolja från Gunnarshögs Gård), som viringlade över kräftorna