Musslor lök recept

Vinkokta musslor alá Mimmi

Vinkokta musslor alá Mimmi

Stek fänkål, lök, vitlök och finhackad chili i olja så att grönsakerna mjuknar utan att det får ta färg
Musslor i grädde och vitt vin

Musslor i grädde och vitt vin

Skär alla grönsaker och lök i små bitar. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Finhacka vitlöken. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Häll i oljan i en stor kastrull, svetta löken och vitlöken någon minut på hög värme, salta och peppra
Musslor i grädde

Musslor i grädde

Hacka all lök, smält smöret i en rymlig kastrull och i med löken. Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades i sin sky utav vitlök, vitt vin, röd chili och örter
Vinkokta musslor med tomater

Vinkokta musslor med tomater

Fräs gul lök och vitlök i smör i en stor gryta. Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem

Musslor med vitlök och rökt paprika

Det här är en spanskinspirerad variant av musslor med rökt paprika och vitlök. Jag är ganska feg när det gäller musslor och slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
Musslor i kokosmjölk med lime och chili

Musslor i kokosmjölk med lime och chili

Hacka lök, vitlök och chili fint. Skölj och skrubba blåmusslorna. Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta). 2 vitlöksklyftor