Hacka löken och fräs i smör och olja i stor gryta, får inte ta färg. Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt
Skär alla grönsaker och lök i små bitar. Ett nät musslor kan göra dig sjuk. Finhacka vitlöken. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Skala och hacka schalottenlök fint. Skrapa och tvätta musslorna noga. Skala och pressa vitlök. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga)
Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
Det här är en spanskinspirerad variant av musslor med rökt paprika och vitlök. Jag är ganska feg när det gäller musslor och slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
Hacka lök, vitlök och chili fint. Skölj och skrubba blåmusslorna. Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna
Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta). 2 vitlöksklyftor