Musslor konjak recept

Nyårsmeny 1

Nyårsmeny 1

Fisk- och skaldjurssoppa med torsk, lax, pilgrimsmusslor och räkor. räkor och musslor efter behag. Servera soppan med fisken och tex nyskalade räkor, tigerräkor, pilgrimsmusslor och kanske färska musslor och nybakat bröd
Plat de Homard avec Accessoires

Plat de Homard avec Accessoires

Pilgrimmsmusslor. Konjak. Stek musslorna i lite smör och lägg åt sidan. Låt koka ned en aning och smaka av med salt, peppar och lite konjak

Musslor Buzzara

Avsluta med konjak, salt, peppar och massor av hackad persilja. Skölj och skrubba musslorna väl. Kassera alla trasiga musslor och dem som inte stänger sig

Fisk- och Skaldjursgryta med Pebre

Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet

Musslor la´sommarminnen

I med konjaken, salt, peppar, och till sist rikligt mer persilja. Musslor är, har jag fått lära mig, ett tema som skapar två läger

Orientalisk fisk- och skaldjursgryta

Arrangera fisk och skaldjur i en plateau och häll såsen plus lite konjak över. 1 burk musslor. 2 msk konjak eller torr vermouth

Skaldjurslasagne

en skvätt vitt vin/pepparbrännvin/konjak. 1 burk kräftstjärtar/ räkor/musslor. 1. Smörj en ugnsform. 2. Gör en bechamelsås genom att smälta margarinet i en kastrull och tillsätta mjöl

Frasiga oststänger och värsta kräftsoppan

Lyft upp apelsinen och smaksätt soppan med konjak. Pensla musslorna tunt med olja och grilla eller stek på var sida ca 1 minut. 4–6 cl konjak. 4 pilgrimsmusslor