Skölj och borsta musslorna noga. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller. 1 burk musslor i vatten
Rensa musslorna och kasta de öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. 4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 10 minuter innan servering hivar du i all fisk och musslorna (är grytan för liten kan du koka dem separat och lägga dem i grytan sen, så gjorde jag. ), låt puttra i ca 10 minuter, tills fisken är klar och musslorna har öppnat sig
Lägg musslorna i kyl fram till servering. Blanda krutongerna med räkorna och musslorna du lagt undan. Lägg upp soppan i varma tallrikar och toppa med blandningen av musslor, räkor och krutonger
Borsta musslor och skär fisken i lagom stora gryt bitar. ca 600 g fisk, ex hälleflundra, lax, kolja. 1 nät musslor. Låt koka ihop och lägg i fisken efer vilken kok tid de har, räkna med att musslorna ska koka ca 5 min
Borsta eller skrapa musslorna noga. 4 portioner500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk20 färska eller frysta räkor2 stora morötter1 gul lök1 fänkål1/2 purjolökSmör till fräsning1 dl torrt vitt vin1 1/2 liter fiskbuljong1 lagerblad12 blåmusslorSalt och nymalen vitpepparSkär fisken i stora kuber. Lägg ner musslorna i soppan och låt koka i 3 minuter under lock, tills musslorna precis har öppnat sig. 500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk. 12 blåmusslor
Tillsätt hackad färsk koriander, melonbitarna och blåmusslorna. Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma
Låt soppan bara sjuda när du lägger i fina bitar av VIT fisk, torsk eller kolja, bergtunga eller rödspotta och till sist kokta havskräftor, räkor och musslorna
Tillsätt hackad färsk koriander, melonbitarna och blåmusslorna. 600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja)500 g musslor med skal2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra , men då blir soppan blekvit till färgen)2 fiskbuljongtärningar3 dl vatten1 lime1 - 2 msk rödvinsvinäger1 - 2 dl vitt vin1 citrongräs½ - 1 röd chili utan kärnor2 vitlöksklyftor1 bit färsk ingefära1 - 2 msk rapsolja1 burk kokosmjölk ( 4 dl)1 tsk currypaste200 - 250 g haricots verts , sockerärtor eller thailändsk sparrissalt½ kruka hackad färsk korianderev basilikablad till garneringJag la även till lite fisksås och limeblad1. 500 g musslor med skal
Vänd ner fisk och musslor i soppan. Vi använde kolja som vitfisk vilket kanske inte är det optimala miljövalet, den är inte direkt hotad men klassad som att man skall tänka efter innan man köper den