Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Murkelsåsen har vi gjort flera gånger tidigare och är alltid ett säkert kort när man skall äta en god köttbit
Låt musslorna svalna och plocka ur köttet från skalen och lägg dem i en skål tillsammans med persiljan, vitlöken, scharlottenlöken, olivoljan,rör om, smaka av med salt och peppar
Skär köttet i mindre bitar. Häll bort lagen från musslorna. Låt musslorna rinna av. Fördela soppan i portionsskålar och toppa varje skål med musslor och strimlad basilika
Fönstren stirrade svart på mig och Pontus, vår cockerspaniel, skickade ett skeptiskt öga ”Hmm, han grejar i köket, men det kommer ingen lukt av kött, kan lika bra ligga kvar i soffan…”
Brödet kan stekas i förväg, men lägg på musslorna vid servering. Servera gärna både vegetariska och med kött och skaldjur för att få en lockande variation hela kvällen
En annan kväll blev det paella med havskräftor, musslor, kyckling, korv, ris och grönsaker. Köttet är fläskytterfilé med instuckna korvbitar, inlindade med bacon som därefter grillats