hacka chili, vitlök, citrongräs och blanda ihop med ingefära. Kan man grilla musslor. Den här rätten med grillade gröna musslor, toppade goda smaker är helt fantastisk till en kall drink eller en iskall öl
Arrangera ett par band av morot, zucchini, någon nypa hackad salladslök och ingefära i varje mussla och placera därefter de rensade musslorna tillbaka i sina skal
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
en näve färsk koriander, en liten röd chili och en bit ingefära som jag sedan mortlade ihop med rivet skal av en halv citron och ett par nypor flingsalt
Vinkokta musslor med grädde. Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde. Bästa woksåsen 3 msk finhackad färsk ingefära 2 msk. 3 msk finhackad färsk ingefära
Det vi åt i lördags i stället för musslorna som visade sig vara dåliga ska vi inte tala om. Skala vitlök och ingefära och finhacka dem tillsammans med röd chili
Vinkokta musslor med grädde. Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde. Bästa woksåsen 3 msk finhackad färsk ingefära 2 msk. 3 msk finhackad färsk ingefära