Rör ner räkorna, musslorna och dillen. (Som vanlig så måste jag krydda, så lade i lite gurkmeja för den fina gula färgens skull "nyttig och fin till påsk" samt svartpeppar)
Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Lägg i fisk och musslor. När bubblorna försvunnit är den idealiska stektemperaturen uppnådd – mjukfräs grönsaker, vitlök och gurkmeja under lock i 15 minuter. 1 krm gurkmeja. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)
smör att steka i1 röd paprika2 morötter½ purjolök1 gul lök1 vitlök2 st fiskbuljongtärningarca 1 liter vatten1 burk krossade tomater2-3 dl grädde2 dl vitt vin1 pkt saffran(+ lite extra gurkmeja för extra sting i färgen)timjanbasilikasaltgäddatigerräkor(jag hoppade över musslorna och sellerin för vi kommer inte så bra överrens)Hacka alla grönsakerna
Musslor. 1 port ris kokt med lite gurkmeja och/eller saffran som fått kallna. Blanda rhode island-dressing, creme fraiche, mango chutney och sweet chilisås
Paella Marisco är en variant på paella som innehåller musslor och räkor. Paella á la GI (4 pers) 600 gram kycklingfilé 4 dl dinkel (hel) 3 vitlöksklyftor 2 dl tomatkross 1 dl vatten 4 msk paprikapulver 1-2 paket saffran (ta ej gurkmeja
Till lunch blev det detta då jag hade en öppnad burk med musslor och en halvrutten rabarberstjälk i kylen, men det blev supergott faktiskt, en riktig chock