Musslor gös recept

Fiskgryta med musslor

Fiskgryta med musslor

Tvätta musslorna noga. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Häll såsen över fisken och musslorna
Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat. 4 portioner1 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller. 1 burk musslor i vatten
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i tomatbitar samt sockerärtor tillsammans med musslor och låt det hela få ett snabbt uppkok så musslorna öppnar sig
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Lägg i fisk och musslor. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)
Evert Taubes fisksoppa

Evert Taubes fisksoppa

Skölj och skrubba under tiden musslorna. Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan - bara tills de har öppnat sig

Bouillabaisse

Stek vitlök och lök lätt, tillsätt musslor. Skaka om grytan några gånger när musslorna börjar öppna sig häll på vinet
Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Dagens recept: Festfisk à la Marianne

Mustig, färgsprakande och festlig fiskrätt där skivor av fisken, t ex gös, får puttra i en aromatisk sky av vitt vin och tomater med litet purjolök, svamp och musslor
Brunch med gänget

Brunch med gänget

Det blev en fiskgryta som grund och sen tog man själv av tillbehören, gös, lax, pilgrimsmussla, räkor, musslor, krutonger och citrusaioli
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Lägg musslor och hummer i soppan strax innan servering. 1 hel gös, à 600 g, skuren i 4 tjocka skivor. 1/2 kg blåmusslor
Fisksoppa

Fisksoppa

Borsta eller skrapa musslorna noga. 4 portioner500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk20 färska eller frysta räkor2 stora morötter1 gul lök1 fänkål1/2 purjolökSmör till fräsning1 dl torrt vitt vin1 1/2 liter fiskbuljong1 lagerblad12 blåmusslorSalt och nymalen vitpepparSkär fisken i stora kuber. Lägg ner musslorna i soppan och låt koka i 3 minuter under lock, tills musslorna precis har öppnat sig. 500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk. 12 blåmusslor
Fiskgryta med apelsinaioli

Fiskgryta med apelsinaioli

Och musslor hade vi inga, så jag tog räkor. Vänd ner fisk och musslor i soppan. Soppan kan förberedas fram till att fisken och musslorna ska i
Om ni tänker äta ute i Kalmar i sommar

Om ni tänker äta ute i Kalmar i sommar

Nille och Malin valde örtbakad gös med musslor smaksatta med tomat, saffran och fänkål, som de gjorde helt fri från gluten och mjölk
Mentorskap och en utmananande kålrot

Mentorskap och en utmananande kålrot

Musslorna sparar du och gört t ex en god musselpasta dagen efter. Snabbrimma gösen med lite flingsalt och låt dra i kylen i en timme
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Rensa musslorna och kasta dem som är öppna. blandade fiskfiléer - t ex gös torsk och lax. Lägg i musslor och häll vinet över
...fiskrecept var det ja!

...fiskrecept var det ja!

vill man sedan äta skaldjur som räkor, krabba, lobster, hummer, havskräftor, ostron, musslor. Tillsätt dem och de avrunna musslorna

Matrelaterad historia - blandat

mandelmusslor och bakelser. Gösfilé à la Richelieu, - Richelieu. Gösfiléer i frityr med remuladsås. gös), 3) förrätt (kroketter, rissoler eller krustader), 4) kött (rensadel), 5) mellanrätt (timbaler på varm eller kall fågel, garnerade med ostron), 6) stek med salad, 7) grönrätt (sparris eller gröna ärter) 8)efterrätt (vaniljpudding eller gelé)
Fantastisk mat på Rolfs Kök, Stockholm

Fantastisk mat på Rolfs Kök, Stockholm

Till varmrätt valde pappa fiskgryta med räkor, musslor, grädde och aioli och njöt som bara den. Mammas gravade gös med äpple, avokado, pepparrot och hasselnötter var också otroligt god, och frisk och fräsch i smakerna