Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på. De känns lite lyxiga (kanske inte för han kocken som har kokat alldeles för mycket fond i sina dar…
Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. När musslorna öppnat sig så plockar du upp dem och låter dem vila, spara kokspadet
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Lägg ner fisk och musslor i grytan. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Lägg sedan i musslorna. 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond). 450 g blåmusslor med skal. 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond). 450 g blåmusslor med skal
Lägg ner fisk och musslor i grytan. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Lägg sedan i musslorna. 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond). 450 g blåmusslor med skal