Lyft upp och varva plattor, sås, musslor på varma tallrikar, toppa med riven parmesan och dill. Byt ut musslorna mot räkor om ni vill skynda på det ännu mer
6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör ner dillen i soppan. och denna fisksoppa blev till med saffran och rökta musslor samt en liten mix av kvarvarande rödspetta, pangasiusfile och räkor från frysen
lite kvarnsaltFärsk dillGarnityr i soppan. Vill du som jag göra allt från grunden så börja med fiskraguns fond, gå sedan på bruléen och avsluta med musslorna
Tryck ner musslorna lätt i smeten och garnera runt om med paprika och tomater. 1 burk rökta musslor. 1 msk finhackad dill. Vispa ihop äggen med crème fraiche, dill och 1 dl riven ost. 1 burk rökta musslor
häll mjöl , salt, vitpeppar och dill i en plastpåse (plastpåsen gör att det blir mindre spill på bordet) skaka runt påsen så att mjöl och kryddor blandar sig
häll mjöl , salt, vitpeppar och dill i en plastpåse (plastpåsen gör att det blir mindre spill på bordet) skaka runt påsen så att mjöl och kryddor blandar sig
Dill. Jag hade lite torsk i frysen (tyvärr hade jag blivit tvungen att frysa in fin färsk torsk som jag inte hann ta hand om för några veckor sedan) och musslor i kylen så jag bestämde mig för att göra en variant av min mammas klassiska recept