Musslor cider recept

Ciderkokta musslor med bacon

Ciderkokta musslor med bacon

800 g hjärtmusslor i skal 2 schalottenlökar 2 skivor bacon 2 msk margarin 2 ½ dl majskorn 2 ½ dl torr cider 2 msk hackad färsk slätbladig persilja
Musslor i cidersås

Musslor i cidersås

Musslor är finfina grejor det, i alla fall om ni frågar oss som äter de goda blötdjuren mer än gärna

Moules Marinés - Vitvinsångade Musslor

Njut som det är, med ett glas iskallt torrt vin eller ett glas öl (för er som inte kan dricka vin rekommenderar jag en riktigt torr alkoholfri cider) och eventuellt en liten bit baguett att doppa i spadet
AUBERGINEGRATÄNG MED KÖTTFÄRS

AUBERGINEGRATÄNG MED KÖTTFÄRS

Musslor, pommes och aioli blev mitt val från menyn. Vidrig, så när vi hittade Krönleins monter med cider fick Familjen hällas ut

I ♥ Visby

Vi hade oliver, camembert, blå castello, två färskostar, kex, miniknäckisar, heta räkor, rökta musslor, nötter, päron och tomater
Långlunch på Pony and Trap

Långlunch på Pony and Trap

Dels så fick han generös skål med musslor, rökt bacon och sjögrässmör. Eftersom vi var halvvägs till Cornwall så var det dags för semestern första cornish cider
Höstmusslor som snabbmat

Höstmusslor som snabbmat

Till det här receptet behövs en riktigt bra cider. Nej, ska man laga nåt snabbt så köper man ett nät musslor och tillagar dom som man känner

Vin- och matparning

Andra rätten heta musslor. Vi testade fem viner och en cider under kvällen, förutom välkomst-cavan. Det stod gnocchi och svamp på menyn men musslorna var bättre för mig eftersom de är LCHF
Musslor

Musslor

Häll i cider, fond, grädde och timjan. Ingen fredagstacos här inte utan MUSSLOR. Musslor är enkelt, snabbt och kan varieras i oändlighet
Med cider i centrum

Med cider i centrum

Cidermusslor. Slå i olivolja och stek musslor hastigt tills de öppnar sig. Ångad spetskål med rökt sidfläsk, pepparrot och cidersmör
Moules marinières, blåmusslor med vitt vin & grädde

Moules marinières, blåmusslor med vitt vin & grädde

Andra smakliga variationer är att byta ut det vita vinet mot torr fransk cider, eller att komplettera receptet nedan med några fint skivade jordärtskockor - det blir både matigare och ger mäktig smak

Tips på matshoppning i Berlin

Mycket underhållande att sitta ner i någon av alla "barerna" och dricka en kaffe, ett glas champagne eller äta ett bakverk eller en skål musslor och samtidigt beskåda leopardtanterna som har matchat nagellacket och läppstiftet med färgen på dräkten

Musslor i skummig persiljesås

Här får musslorna koka med öl och cider istället för vin. Musslor är god (och billig) festmat. I vanliga fall brukar Fröknarna tillaga musslor efter ett klassiskt recept på Moules marinés, men ibland är det roligt att prova något nytt