Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Rengör musslorna. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor
1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Lägg i de skalade musslorna, bläckfisken, potatisen och bönorna i pesto. Rengör musslorna och låt dem öppna sig i en stekpanna med en vitlöksklyfta, olja och persilja
Bland i tomatsås och musslor, bläckfisk och räkor. Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Musslor i skal. I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia. När riset börjar bli genomskinligt sätter du till den varma fiskbuljongen och musslorna
Lägg musslor, bläckfisk och körsbärstomater i lökfräset. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Lägg sist i ärter, skalade tomater i klyftor samt räkor och musslor. Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Räkna ca 1 per personRäkor, musslor och bläckfisk om du vill ha detNågra potatisar ungefär 2-3 per ätande mun1 knippe sparris1 citron1/2-1 chili1 fänkålTimjan (helst färsk)olivolja Börja med att sätta ugnen på högsta värme
Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Koka under tiden upp 1 ½ dl vatten i en annan kastrull och släpp i musslorna. Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. 12 musslor. 125 g små bläckfiskar i skivor
Släng öppna (döda) musslor. bläckfisk. musslor och räkor. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
Öppna de färska musslorna i en kastrull med lite kokande vatten i botten. Skär med mycket vass kniv skåror i kors på ena sidan av den rena bläckfisken och dela den sedan i bitar