Krydda efter smak med färsk timjan, basilika, rosmarin, eller torkade kryddor. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
börja med rågrödet och lägg sedan på en bädd av salladsblandningen, garnera med bresaola och rökta musslor, avsluta med en klicka vitlöks och basilikacreme och garnera med något basilikablad
Efter att vi äntligen hittat musslor i ICAs frysdisk som passar vår smak så kockar vi musslor högt och lågt i köket (nej ingen sponsring alls även om vi inte hade tackat nej till gratis musslor året ut eller nåt)
färsk basilika. I med väl skrubbade musslor vänd runt i dom frästa grönsakerna och slå i vinet. Lägg upp musslorna i en skål och koka ner fonden till hälften
Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste. Basilikaaioli Vispa ihop äggulor, citronsaft, vitlök, chili och basilika i en bunke
hackad basilika. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
I båda rätterna så är det även gott att lägga till örter i receptet, t ex persilja eller basilika. Musslorna blev även de goda, ett lite tips som jag praktiserar är ”blunda och ät” för oss ovana musselätare
Hacka basilikan grov toch strö över musslorna. spaghetti med tomatsås och vinkokta musslor. Tomatsåsen kan du göra långt i förväg, det mår den bara gott av men musslorna kan du vänta med tills gästerna har anlänt